2018-11-22 07:00:46• hírek • Szatmár.ro

Kárpát-medencei József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázat

Jelentkezőket várnak a magyarországi és határon túli iskolákból a nemzetközi mese-, vers- és novellaíró pályázatra. A korcsoportokra osztott mezőnybe 1. osztálytól 12. osztályig bárki benevezhet.

Az alkotópályázatot a szombathelyi Oladi Általános Iskola és a Szombathelyi Szolgáltatási SZC Oladi Gimnáziuma és Szakközépiskolája hirdeti meg immáron 25. alkalommal. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő megmérettetésre minden egyes tanévben több száz mű érkezik. A diákság aktivitása örvendetes jele annak, hogy vannak még irodalomszerető magyar gyermekek az anyaországban és a határokon túl is.

 

Már a legkisebbek is jelentkezhetnek, mert a verseny korosztályos bontása eképp néz ki:

 

I. kategória: 1-4. osztályos tanulók

I/A mese

I/B vers

 

II. kategória: 5-8. osztályos tanulók

II/A mese

II/B vers

II/C novella

 

III. kategória: 9-12. osztályos tanulók

III/A mese

III/B vers

III/C novella

 

Téma megkötés nincs a pályaművekkel kapcsolatban. Eddig nem publikált írásokkal nevezhetnek be a fiatal szerzők. Egy pályázó több művet is beküldhet, de maximum egyenként három oldal terjedelemben. A szervezők kérik, hogy a beküldött pályaműveken csak a jelige és a kategória szerepeljen. Az adatlapot a személyes adatokkal zárt borítékban lehet mellékelni.

 

A legjobbnak ítélt irományok gazdái értékes nyereményekben részesülnek. Az irodalmi gyöngyszemek bekerülnek egy gyermekantológiába is. A könyvbemutató időpontja előreláthatólag 2019. április 12-én lesz.

 

A pályázat leadásának határideje 2019. január 15. Bővebb felvilágosításért az e-maileket az omkkonyvtar@gmail.com címre várják. A telefonszám: 003694-509591 / 204-es mellék.

 

A pályázati felhívás teljes leírása:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: